Home
Biografie
Bentleden
Foto's
Nieuws
Fora
Nieuws
Krantenartikelen
Downloads

Nieuws

Oordupkesfestival 2008 gewonnen door Bent Zonder Talent

Zaterdagavond 30 november, een sfeervol versierde zaal in het Wapen van Bemmel, publiek met verwachtingsvolle blikken, een swingende prelude van de Boemels: editie 27 van het befaamde Oordupkesfestival van CV de Blauwe Pony ’81. Na de verwelkoming en alle bijbehorende plichtplegingen van prins en jeugdprins ging het festival van start met een reprise van de winnaar van vorig jaar: De Hillbilly Toepers. Oma was weer meegekomen en verdedigde de gewonnen trofee te vuur en te zwaard. Met een list lukte het de voorzitter de gewilde Oordupkestrofee weer in handen te krijgen. De zaal was al weer helemaal plat en het podium kwam vrij voor de kandidaten die het dit jaar gingen proberen!

Als eerste verschenen Wims Kleurtjes ten tonele. Zes senaatsdames en een heer die het leven weer wat kleur willen geven. De Pikantjes kwamen in hun kippige outfit kakelen over het carnavalsgebeuren in Bemmel. Onder leiding van haantje Pieter zagen we een heel Koakelnes samen Carnaval vieren. De Bent Zonder Talent ging dit keer “live”. Via multimediale middelen hebben zij hun performance zorgvuldig gepromoot. Hun aan Rowwen Hèze verwante stijl samen met hun spetterend enthousiasme waren voldoende om een staande ovatie los te peuteren. Ze vinden zichzelf modern, maar hun thema is al eeuwenoud: de zoektocht naar bier en rijkdom…

De Deurzaktoepers kwamen dit keer zonder Marcel op het podium. Met hun vijven lieten zij zien en horen ook zonder hem niet voor een kleintje vervaard te zijn en brachten zij de zaal in extase met hun “We goan nog ekkes deur”. Meezingen, meeklappen en meedeinen.

Mart en de Vrollie (een creatie van Martin van Asten, bijgestaan door dames uit de verschillende carnavalsverenigingen in Bemmel) bezongen in gepaste kleuren de wens om in Bemmel samen carnaval te vieren.

De Rotdweilers verzorgden het intermezzo in ’t Werme Nes: 100% muziek van grote klasse. Zij wisten de zaal met hun optreden te boeien en te laten genieten van hun vakmanschap.

Voordat de jury en de zaal hun oordeel mochten laten horen, trad de groep DeVeltOp op: goede stemmen en actuele onderwerpen. Voor de zaaljury was wederom een gepaste en leuke manier bedacht: Zwarte Piet bracht vijf zakken en de zaal mocht een chocolaatje deponeren in de zak van de groep van hun keuze. De meeste chocolaatjes verdwenen in de zak van de Bent Zonder Talent, die daarmee de winnaar werd van de publieksprijs: een prachtig plastiek! De vakjury liet vervolgens weten dat zij de bent Zonder Talent, De Deurzaktoepers en Mart en de Vrollie op 31 januari tijdens de pronkzitting van de Blauwe Pony in de barrage willen zien.

Terugkijkend kan geconstateerd worden dat de Blauwe Pony er in geslaagd is weer een avondvullend programma te realiseren. De Boemels waren weer prima op dreef, het publiek enthousiast en de deelnemers aan het festival fan-tas- tisch.