Home
Biografie
Bentleden
Foto's
Nieuws
Fora
Biografie
Agenda
Het is donderdag 13 maart. Op zichzelf een dag als alle anderen. Toch is er iets vreemds aan de hand. Tijdens een geschiedenisles, van de heer Pierre Cuypers op het OBC te Bemmel, zitten 3 BZT heren te keuvelen over de welbekende koetjes en kalfjes. Plotseling komt de jaarlijkse culturele avond op het OBC ter sprake. Ome Gerrit zou eigenlijk ook wel eens mee willen doen waarop Oppie antwoord: maar we kunnen niks !!!

Vervolgens komt onze eigen Tsiejikita met een werelds idee: ‘dan maken we toch een carnavalsnummer ?? Dat kan iedereen.’ Na een flinke brainstormachtige substantie zijn de 3 heren er zeker van. Het OBC festival van 2003 zal het eerste officiele optreden worden van de Bent Zonder Talent. Omdat gezelligheid geen tijd kent en de leus hoe meer zielen hoe meer vreugd aan de orde van de dag is word de Bent al snel uitgebreid met vrienden van de 3 heren. Te weten Duckie ( inmiddels Partyro ), Duopenottie ( inmiddels Ekie ), FonZZ, Dude en Lusing.

Natuurlijk was er ook nog werk aan de spreekwoordelijke winkel. Er moest een tekst op papier gezet worden en deze moest gezongen kunnen worden op een pakkende / catchy melodie. Voor de lyrics namen FonZZ, Ekie en Oppie de pen ter handen. Na talloze pogingen van met name Ekie, kregen we geen tekst met een bepaalde boodschap op papier. Gelukkig hadden de 3 tekstschrijvers nog wel genoeg inspiratie om de BZT’s eerste superhit ‘ Gebakken Aardappelen’ vorm te geven. Een lekker carnavalsnummer waarin de BZT zichzelf als geen ander op de kaart zet. Vervolgens moest er een muziekje komen. Hiervoor werd de hulp van Partyro ingeroepen. Samen met Oppie bedacht hij in een recordtijd van 10 minuten de melodie op het inmiddels roemruchte keyboard in huize van de Logt. Na al deze voorbereidende inspanning was het dan eindelijk tijd om als een waardig collectief de handen uit de mouwen te steken en te gaan repeteren. Huize van de Logt als gastlocatie vormde de ondergrond voor de oefensessie. Al gauw bleek dat er geen genoegen werd genomen met Gebakken Aardappelen alleen. Er werd een hele act op touw gezet. Op het OBC speelden ze tijdens hun eerste optreden de sterren van de hemel en werden ze enthousiast door het publiek ontvangen. De BZT als ware afsluitingsact werd tevens gelijk uitgenodigd om deel te nemen aan het Oordupkesfestival te Bemmel. Hiermee werd de Bent Zonder Talent geboren en zo zullen ze voortleven in de harten van velen… ( waaronder Tante Corrie en de Piejassen )…

Toevoeging 1:
Vanaf het Oordupkesfestival 2004 werd de samenstelling der BZT veranderd. Lusing en Dude verlieten het schip en voor hen kwam onze eigen Vlees in de plaats. Een waardig BZT lid die net als de anderen voor een waar feestspektakel zorgt !!

Toevoeging 2:
Vanaf het Oordupkesfestival 2005 zijn Hondje, Ruubje en Kneedje toegevoegd aan het BZT-gezelschap.

Toevoeging 3:
Voor het Oordupkesfestival 2006 heeft de BZT aan een aantal gegadigden gevraagd of ze tot de BZT wilden treden. Ze hebben een uitgebreide screening en doop gehad, net zoals Hondje, Ruubje en Kneedje, maar ze zijn uiteindelijk allemaal geslaagd. Zo zijn Dino en Onnie nu ook volledig BZT waardig.

Toevoeging 4:
Voor het Oordupkesfestival 2008 heeft Vlees aangegeven te stoppen met de BZT. Dino heeft aangegeven een sabbatical jaar in te lassen.